Tři nové av přijímače denon ze série X

0

Denon® s hrdostí představuje tři nové AV přijímače série X. Denon AVR-X2600H, AVR-X2600 DAB+ (150 W na kanál) a AVR-X1600H (145 W na kanál) poskytují realistický a pohlcující prostorový zvuk 7.2, čímž značně přesahují možnosti reproduktorů moderních televizorů i tradičních soundbarů. Nadšencům domácí zábavy nabízejí možnosti využít nejnovější technologie, které jsou součástí nejvyšších modelů domácích kin, i streaming hudby.

„Denon přináší nadšencům domácího kina nejnovější technologie a flexibilitu, aby se mohli posouvat dál společně se svými systémy domácí zábavy. Za tímto účelem jsme přidali nejnovější audio technologie Dolby a DTS 3D i podporu eARC, díky čemuž nasi klienti mohou z tradičních stereo a prostorových zvukových stop získat opravdový 3D efekt. Zařízení také umožňuje virtualizovat obsah Dolby Atmos a DTS: X pro neuvěřitelně pohlcující 3D zvuk bez nutnosti instalace efektových reproduktorů „horní” vrstvy,“ řekl Michael Greco, starší ředitel pro globální řízení značky ve společnosti Sound United. „Také milovníci hudby mohou očekávat celou řadu technických možností, včetně nejnovějších technologií videa 4K, hlasového ovládání, podpory Apple AirPlay 2 a platformy bezdrátového stramingu hudby HEOS multiroom.”

Nové AV přijímače značky Denon, které byly vyladěny pro opavdový výkon, poskytují mimořádně realistický 3D zvuk, a to díky podpoře nejnovějších formátů prostorového zvuku, včetně technologie Virtualization Dolby Atmos Height Virtualization, která dodává virtuální efekty „horní“ vrstvy reproduktorů i prostorového zvuku k tradičnímu obsahu stereo i surround, stejně jako obsahu Dolby Atmos při využití menšího počtu reproduktorů. Dolby Atmos Height Virtualization se používá k vytvoření zvuku, který se ozývá nad a kolem posluchače, pouze za pomoci reproduktorů umístěných ve výšce posluchače. Tato technologie je ideální pro systémy bez reproduktorů „horní“ vrstvy nebo reproduktorů surround umístěných po celé místnosti – tedy např. konfigurace 2.1 nebo 5.1, což značně zjednodušuje instalaci a zároveň nebudete ochuzeni o vzrušující prostorový zvuk. Technologie Dolby Atmos Height Virtualization bude k dispozici jako součást budoucí aktualizace systémového softwaru.

, Tři nové av přijímače denon ze série X, Denon Store

Nové funkce HDMI a nekompromisní možnosti připojení

Nové AV přijímače Denon série X nabízejí podporu pro nový standard eARC (enhanced Audio Return Channel), který do přijímače dodává nekomprimovaný a objektově orientovaný zvuk z TV prostřednictvím jediného HDMI kabelu, a technologii ALLM (Auto Low Latency Mode) pro plynulé hraní videoher. S využitím eARC, 4K Ultra HD a plné podpory HDCP 2.3 na všech HDMI portech zajišťují AV přijímače z této řady bezproblémové propojení s nejnovějšími 4K a budoucími 8K televizory, streamovacími zařízeními, herními konzolemi a dalšími multimediálními přehrávači. Zvukový obsah z televize lze vysílat do druhé i hlavní zóny prostřednictvím kabelu HDMI s využitím nové funkce „Režim párty“. Kvalita video obsahu přenášeného do televizoru nebo projektoru je nekompromisní díky nejnovějším 4K video technologiím – např. Dolby Vision™, HDR10 a HLG. AV přijímače z nové série jsou rovněž kompatibilní se standardem HDCP 2.3 a zajišťují tak kompatibilitu s nejnovějším obsahem chráněným proti kopírování.

Apple AirPlay 2 a zvuk s vysokým rozlišením

Nové AV přijímače jsou kompatibilní s Apple® AirPlay 2, což umožňuje přímé streamování Apple Music ze zařízení Apple. Každý přijímač nabízí online streaming hudby a port USB na předním panelu, který poskytuje pohodlné přehrávání zvuku ve formátu MP3 i souborů s vysokým rozlišením (soubory WAV, FLAC, ALAC a DSD 2,8/5,6 MHz). Bezdrátové spojení s populárními hudebními službami, jako jsou Spotify®, Deezer, Tidal a mnoho dalších, je k dispozici přes Bluetooth, Apple AirPlay 2 a Wi-Fi nebo přes platformu HEOS.

Intuitivní hlasové ovládání*

AV přijímače řady Denon X-Series jsou kompatibilní s Amazon Alexa, Google Assistant a Apple Siri, díky čemuž si můžete užít komfort hlasového ovládání. Uživatelé mohou používat Amazon Alexa ke zpracování různých příkazů, včetně přepínání vstupů pro různé mediální přehrávače, zatímco Google Assistant a Apple Siri mohou být použity pro nastavení hlasitosti, přeskočení na další skladbu aj.

* Hlasové ovládání je dostupné ve vybraných zemích a jazycích.

Vestavěná platforma HEOS multiroom

Díky vestavěné technologii HEOS jsou AV přijímače z řady X schopny do kompatibilních komponentů HEOS bezdrátově streamovat hudbu z oblíbených online streamovacích služeb, jako jsou Spotify, Deezer, Amazon Music, TuneIn, SoundCloud, Tidal a mnoho dalších. Uživatelé si též mohou vychutnat svou oblíbenou hudbu v kterékoli místnosti domácnosti, a to bezdrátově. Je možné přehrávat v každé místnosti stejnou skladbu nebo zvolit různé skladby pro každou připojenou místnost zvlášť přes vybrané zdroje streamingu.

Díky novým AV přijímačům série X můžete též využívat všechny kanály v hlavní místnosti a poslouchat stejnou hudbu ve druhé zóně nebo na připojeném komponentu HEOS v jiné místnosti.

Skvělý pomocník Denon Setup Assistant

Oceňovaný Denon Setup Assistant, který pomáhá v každí fázi konfiguračního procesu, výrazně zjednodušuje připojení AV přijímače a vy si tak můžete vychutnat vaši oblíbenou hudbu během několika okamžiků po rozbalení krabice. A protože je každý systém domácího kina jedinečný, používá společnost Denon kalibrační technologii Audyssey, která automaticky provádí přesná měření a optimalizuje nastavení přijímače, čímž poskytuje nejlepší 3D zvukový zážitek přizpůsobený individuálním akustickým vlastnostem poslechové místnosti.

Navržen pro vlastní instalace

Specialisté AV instalací ocení inteligentní funkce přijímačů série X, mj. podpora pro Audio Select nebo AirPlay OFF, díky které přijímač nebude viditelný na zařízeních iOS v domácnosti. Pro optimální přizpůsobení funkcí celého systému požadavkům zákazníka mohou nyní integrátoři přiřadit stejný vstupní zdroj HDMI na více vstupů najednou a vybrat různé zdroje zvuku.

, Tři nové av přijímače denon ze série X, Denon Store

Hlavní rozdíly mezi modely

Nové modely 2019 AVR-X1600H AVR-X2600H AVR-X2600H DAB
Cena ~ 14 990 Kč ~ 18 990 Kč ~ 19 990 Kč
Zesilovače Denon 7.2 kanalů s výkonem 145 W 7.2 kanalů s výkonem 150 W 7.2 kanalů s výkonem 150 W
4K Ultra HDMI 6 vstupů / 1 výstup 8 vstupů / 2 výstupy 8 vstupů / 2 výstupy
Upscaling do 4K NE ANO ANO
Režim Pure Direct NE ANO ANO
Analogové vstupy 2 4 4
Audyssey MultEQ XT a Dynamic Volume ANO ANO ANO
Grafické uživatelské rozhraní běžný pokročilý pokročilý

Hlavní vlastnosti všech AV přijímačů serie X (2019)

Video sekce a HDMI

  • Nové eARC: Zpětný audio kanál nyní podporuje nejnovější bezeztrátové a 3D hudební formáty pro přenos zvuku přímo z televizoru do AV přijímače, a to prostřednictvím připojeného kabelu HDMI.
  • Nový standard HDCP 2.3: Podpora nejnovějších standardů ochrany proti kopírování ve všech HDMI portech.
  • Nový režim Auto Low Latency (ALLM): Podpora hraní her s nízkou latencí na konzoli Xbox One (vyžaduje kompatibilní televizor).
  • Dokonalé barvy: Barevné rozlišení 4:4:4, BT.2020, HDR10, kompatibilita s Dolby Vision a podpora Hybrid Log-Gamma (HLG).
  • Opravdové 4K: Plné rozlišení 4K Ultra HD / 60 Hz a upscaling videa až do 4K / 30Hz v AVR-X2600H.

, Tři nové av přijímače denon ze série X, Denon Store
Audio sekce a prostorový zvuk
  • Nová technologie Dolby Atmos Height Virtualization: Zpracovává obsah Dolby a přidává virtuální efekty kanálů „horní vrstvy“ přes reproduktory na úrovni posluchače – např. tradiční konfigurace reproduktorů 2.1 nebo 5.1 (přes budoucí aktualizace softwaru).
  • Pohlcující 3D zvuk: Dolby Atmos, DTS:X a DTS Virtual:X upmix kódovaného obsahu DTS.
  • Bezztrátový prostorový zvuk: Podpora Dolby True HD a DTS HD Master Audio.
  • Převodníky DAC třídy Premium: 32bitový digitálně-analogový převodník AK4458 AKM DAC umožňující dekódování zvuku ve vysokém rozlišení.
  • Zvuk s vysokým rozlišeními: Možnost dekódovat bezztrátové soubory až do 24 bit / 192 kHz ALAC, FLAC i WAV nebo soubory DSD 2,8/5,6 MHz.
  • Univerzální přehrávání: Streamování online hudby a USB vstup na předním panelu pro přehrávání souborů MP3, WAV, FLAC, ALAC a DSD (2,8 / 5,6 MHz).

Streaming hudby a funkce Smart Home

  • Vestavěná platforma HEOS: Streaming hudby přes Wi-Fi a multiroom přehrávní prostřednictvm kompatibilních komponentů. HEOS podporuje online streamovací služby, jako je Spotify, Deezer, Amazon Music, TuneIn, SoundCloud, Tidal a mnoho dalšího.
  • Kompatibilita s AirPlay 2: Použijte AirPlay 2 pro bezdrátové streamování Apple Music do vašeho AV přijímače nebo se připojte k jiným reproduktorům kompatibilními s AirPlay, abyste vyplnili celou domácnost hudbou.
  • Intuitivní hlasové ovládání: Kompatibilta s Amazon Alexa*, Google Assistant* a Apple Siri* pro bezdrátové ovládání hudby i AV přijímače pomocí hlasových příkazů.
  • Modul Bluetooth: Streamujte hudbu bezdrátově a přehrávejte skladby v Zóně 2 nebo pomocí reproduktorů s podporou HEOS prostřednictvím bezplatné aplikace HEOS.

Konfigurace a použití

  • Kalibrace a optimalizace podle akustiky místnosti: Využijte technologii Audyssey EQ pro jednoduchou a přesnou konfiguraci a dynamické ovládání hlasitosti.
  • Tlačítka Quick Selects: Na předním panelu a na dálkovém ovladači jsou umístěna čtyři tlačítka rychlého výběru, která zachovávají preferované nastavení zvuku pro každý zdroj. Nyní podporují také nový „Režim párty“, který vyplňuje celou domácnost hudbou.
  • Ovládací aplikace (iOS/Android): K dispozici je aplikace Denon AVR Remote pro základní řízení a konfiguraci přijímače. Aplikace Audyssey MultEQ je k dispozici za poplatek a umožňuje pokročilé vyladění křivky EQ pro danou místnost.

V Denon Store budou modely AVR-X1600H a AVR-X2600H v prodeji přibližně od 15. června, model AVR-X2600 DAB+ bude dostupný přibližně od 15. července.