Sluchátka Bang & Olufsen Beoplay HX – recenze

0

Bezdrátová sluchátka přes uši Bang & Olufsen Beoplay HX jsou lídrem na trhu v oblasti bezdrátových sluchátek. Proč tomu tak je? Jak jsou zpracována a jak znějí? V tomto článku se dozvíte vše, co chcete o tomto zařízení vědět.

Sluchátka Bang & Olufsen Beoplay HX – recenze, Denon Store

Vzhled Beoplay HX

První kontakt se sluchátky Bang & Olufsen Beoplay HX okamžitě odhalí, kde byly navrženy: chladný sever – Skandinávie. Je důležité zmínit, že společnost B&O neusíná na vavřínech a nedělá kompromisy. Nic není falešné. Kůže je kůže, kov je kov. Hliníkové povrchy, které jsou chladné na dotek, mají pozitivní vliv na estetiku zařízení a navíc zdůrazňují pocit, že jste právě přišli do kontaktu se sluchátky ze segmentu premium. Dánové dovedli k dokonalosti dokonce i ta stopová množství plastu.

Minimalistický design je zdůrazněn matným nebo saténovým povrchem všech viditelných prvků. Dotykové panely na levém i pravém sluchátku vypadají skvěle a co je důležité, nezůstávají na nich žádné otisky prstů. Rotující části čelenky fungují velmi přesně a nabízejí mírný, ale i tak znatelný odpor.

Sluchátka Bang & Olufsen Beoplay HX – recenze, Denon Store

Kromě vzhledu a výběru materiálů věnovali designéři velkou pozornost kvalitě ovládacích prvků. Se sluchátky můžete komunikovat pomocí tlačítek na obou stranách a také pomocí dotykových ploch. Symetricky umístěná tlačítka na každé mušli fungují velmi dobře a pod prstem kladou příjemný odpor. Díky tomu je v případě potřeby snadné spustit požadovanou akci, přičemž žádná z funkcí se neaktivuje nechtěně. Tlačítka podporují systém režimu potlačení hluku (přepínání mezi transparentním režimem a potlačením okolních hluků) a dotykový panel umožňuje plynule upravovat hlasitost a přepínat skladby, aniž byste sáhli po telefonu. Citlivost a rychlost odezvy je na skvělé úrovni.

Společně se sluchátky balení obsahuje také pouzdro vyrobené z vysoce kvalitních materiálů. Uvnitř pouzdra naleznete kabel USB -C pro nabíjení a kabel 3,5 mm jack, který se vám bude hodit, pokud chcete připojit sluchátka ke zdroji zvuku bez technologie Bluetooth. Kvalita příslušenství odpovídá kvalitě sluchátek, přičemž výrobce poskytl vše potřebné k okamžitému zahájení používání zařízení.

Ergonomie

Bang & Olufsen Beoplay HX jsou prémiová sluchátka přes uši, od kterých je vždy vyžadován vysoký komfort při používání. Prostorné náušníky zdobené kůží jsou vyplněny velmi měkkou paměťovou pěnou. Po dlouhé době používání se materiál přizpůsobí tvaru hlavy majitele, což určitě zvyšuje pohodlí při nošení.

Ergonomické využití zajišťuje také nízká hmotnost sluchátek – 285 gramů. Celá konstrukce drží pevně na hlavě. Dynamický pohyb tedy nečiní žádný problém. Přizpůsobení se velikosti hlavy uživatele je usnadněno plynulým nastavením hlavového mostu. Při navrhování tohoto modelu využili inženýři Bang & Olufsen všechny své zkušenosti, což můžete jasně vidět a cítit. Exkluzivní materiály jsou kombinovány s optimální hmotností a maximálním zaměřením na pohodlí při nošení. To vše znamená, že nástupce modelu H9 dělá další krok vpřed v oblasti ergonomie sluchátek dánské značky.

Připojení

Na stejně vysoké úrovni je také implementováno bezdrátové připojení. Bang & Olufsen plně využil výhod modulu Bluetooth 5.1. Sluchátka podporují nejlepší kodeky pro přenos zvuku – SBC, AAC a aptX Adaptive. Spárování Beoplay HX s telefonem nebo tabletem je velmi plynulé a každé další připojení k dříve spárovanému zařízení je automatické. Pozoruhodná je také stabilita a dosah generovaného připojení. Sluchátka fungují, aniž by byla ohrožena kvalita zvuku.

Dojmy z poslechu

Pokud jde o zvuk, od sluchátek ze segmentu premium očekáváme něco víc. Inženýři Bang & Olufsen se v tomto případě postarali, aby výsledkem byl extrémně rafinovaný zvuk.

Sluchátka Beoplay HX se vyznačují velmi přirozeným zvukem v kombinaci se širokou zvukovou scénou. Zvuk je neuvěřitelně spojitý a detailní. Díky tomu, že sluchátka Beoplay HX posluchače neunavují, rozhodně vybízejí k delšímu kontaktu s hudbou.

Přečtěte si také: “Porovnání nových sluchátek Beoplay Portal a Beoplay HX

40mm membrána se silným systémem neodymových magnetů je skvělá pro dynamické hudební okamžiky. Beoplay HX dokážou být také neuvěřitelně jemná a plynulá, pokud jde o reprodukci basů.

Společnost Bang & Olufsen zdokonalila rovnováhu ve zvuku svých nových sluchátek a spojuje dynamiku s lehkostí a vysokou úrovní detailů, které jsou jedinečné pro dánskou značku. Povaha basů se plynule mísí se středním rozsahem, což může být pro mnoho potenciálních zákazníků rozhodujícím faktorem při nákupu. Testovaný model je v tomto ohledu jedinečný.

Tonálně se střední rozsah vyznačuje vyvážením, díky čemuž silné mužské vokály zní stejně dobře jako lehké a uhlazené hlasy zpěvaček různých hudebních žánrů. Beoplay HX představuje střední tóny s rovnováhou, jaké v bezdrátových sluchátkách ještě nebylo. Ačkoliv je zvuk docela hutný, zachovává si skvělé vlastnosti a je slyšet množství detailů.

Prostornost zvuku je zdůrazněna vysokými tóny. Výšky byly vyladěny tak, aby zněly energicky a detailně. V modelu Beoplay HX získáváme jedinečnou kombinaci přesného a přehledného zvuku s důrazem na muzikálnost. Sluchátka zaručují jedinečný zážitek tím, jak uspořádávají jednotlivé zvuky v prostoru. Každý vysoký tón zní přirozeně.

Sluchátka Bang & Olufsen Beoplay HX – recenze, Denon Store

Beoplay HX = ANC

Sluchátka jsou vybavena pokročilým patentovaným systémem potlačení okolního hluku. Jeho efektivní provoz je založen na čtyřech mikrofonech umístěných na obou stranách sluchátek. Systém ANC je adaptivní, což znamená, že můžete stupeň aktivního tlumení přizpůsobit svým potřebám.

Regulace probíhá prostřednictvím bezplatné aplikace Bang & Olufsen. Díky tlačítku na levém sluchátku je navíc možné efektivně přepínat mezi režimem „hear-through” pro kontakt s okolním prostředím a aktivním ANC. Všechno funguje velmi dobře.

Přečtěte si také: “Co je to aktivní potlačení hluku ANC a jak funguje?

Baterie Beoplay HX

Vestavěná baterie s kapacitou 1 200 mAh přispívá k senzačním hodnotám, pokud jde o provozní dobu na jedno nabití. Sluchátka vydrží až po dobu 35 hodin při zapnutém systému ANC a tuto dobu lze dále prodloužit až na 40 hodin, pokud se vzdáte funkce ANC. Díky tomu je možné používat zařízení při každé možné příležitosti. Beoplay HX jsou sluchátka, která nastavují standard pro dobu provozu i mezi produkty konkurence.

Plně vybitá baterie se nabije přibližně za 3 hodiny.

Nezapomeňte!

Na závěr je potřeba zdůraznit, že ať už je v naší recenzi napsáno cokoli, vše byste měli ověřit osobním poslechem sluchátek, protože každý z nás má ke zvuku individuální přístup. Proto vás zveme k návštěvě našeho pražského salonu Denon Store, kde vám naši zaměstnanci představí možnosti nejen modelu Beoplay HX, ale i mnoha dalších sluchátek.