Stereo systémy v době streamingu

0

Streaming zásadně změnil způsob, jakým posloucháme a kupujeme hudbu. Streamovací služby nabízejí miliony skladeb, které si můžeme poslechnout kdykoli jen chceme. Stojí za to dále vybírat pokročilé audio sestavy? Upadnou CD disky v zapomnění, jako dříve všudypřítomné audiokazety? Jaká jsou v současné době dostupná řešení? Denon Store přichází na pomoc a zodpoví všechny otázky. Zveme vás ke čtení.

Zákazníci, kteří navštěvují salon Denon Store, se stále více zajímají o zařízení umožňující streamování hudby. Hledají řešení, která jim umožní vychutnat si skvělý zvuk a současně v pokoji nezaberou příliš mnoho místa. Na místě je tedy otázka, zda v době streamingu stojí za to investovat do velkých audio sestav. Vzhledem k různým vkusům všech milovníků audia není odpověď na tuto otázku nejjednodušší. Pokusíme se přiblížit dvě řešení, která vám umožní poslouchat nepřeberné množství vaší oblíbené hudby. Samozřejmě za předpokladu, že bude poskytována streamovacími službami. Vezmeme v úvahu i jejich vzhled a rozměry, aby dobře zapadly do interiéru domácnosti.

Stereo systémy v době streamingu, Denon Store

Mini audio systémy

V současné době je stále méně vidět prohnuté police pod tíhou pečlivě naskládaných „cédéček“. Je však si třeba uvědomit, že velká skupina lidí považuje toto médium za jediné správné, takže jeho konec v nejbližší době určitě nehrozí. Proto bychom jako první řešení rádi představili mini audio systém, který nám umožní vychutnat si hudbu z CD disků i ze vzdálených serverů Spotify nebo Tidal. Při hledání takového řešení je dobré se na chvíli zastavit např. u setu Marantz Melody X a Wilson Exlusive Line EL-4.

Stereo systémy v době streamingu, Denon Store

Začněme srdcem celého zařízení – Marantz Melody X. Tento model poskytuje novou kvalitu všem síťovým řešením. Designový vzhled a výkon, který vám umožní připojit jak malé regálové reproduktory, tak velké třípásmové podlahové reprosoustavy. Navíc získáte úžasný plný, přesný a pronikavý zvuk. Marantz se kromě vynikajícího zvuku může pochlubit také svou všestranností. K dispozici je CD přehrávač, USB port, dva optické vstupy, analogový vstup, rádio DAB+/FM a bluetooth. Kromě všech těchto možností připojení nejrůznějších zdrojů nám poskytuje i dnes tak potřebné připojení k internetu. Díky tomu získáváme přístup k streamovacím službám, internetovému rádiu nebo našim síťovým diskům NAS. Rovněž můžeme vytvořit multiroom systém.

Stereo systémy v době streamingu, Denon Store

Reproduktory

Pokud chceme získat krásný zvuk, měli bychom pamatovat také na mimořádně znějící reproduktory. Bez problémů můžeme říci, že reprosoustavy Wilson EL-4 mezi takové patří. Jedinečný design a výkon jdou ruku v ruce se zvukem. Reprosoustavy Wilson jsou charakteristické velmi hlubokým zvukem. Nízké frekvence jsou výjimečně teplé a zároveň rychlé, takže bubny a basové linie jsou v skladbách reprodukovány velice přesně. Ve středních a vyšších pásmech jsou reproduktory charakterizovány teplým zvukem, který je navíc velice přesný, takže si budete moci vychutnat každý kytarový riff nebo vokál.

Aktivní reproduktory

Kromě klasického řešení zesilovač + pasivní reproduktory, které jsme právě zmínili, existují ještě aktivní reproduktory. Není těžké uhodnout, že se jedná o „soběstačné“ reproduktory se zabudovanými zesilovači. Takové konstrukce jsou často chybně spojovány s tzv „počítačovými reproduktory“, které obvykle svou kvalitou nezapůsobí. Skutečnost, že taková řešení lze nalézt u takových legend Hi-Fi průmyslu, jako jsou Bang & Olufsen, Dali nebo dokonce Canton, by měla ihned změnit naše myšlení.

Zde bychom se chtěli na chvíli zastavit u modelů aktivních reproduktorů společnosti Canton. Série Smart Vento, která zahrnuje verzi stojanovou Smart Vento 3 a podlahovou Smart Vento 9, se může pochlubit výkonem 350 a 600 W na reproduktor.

Stereo systémy v době streamingu, Denon Store

Canton Smart Vento 3 a Smart Vento 9

Tyto reproduktory nám také poskytují širokou škálu možností připojení, takže je možné přenášet zvuk z různých zdrojů. Najdeme zde vyvážený analogový vstup, koaxiální, analogový a optický vstup, USB DAC a bluetooth. Takový široký výběr nám umožní propojit reproduktory se síťovým přehrávačem, televizí, počítačem nebo – což je zcela nové – přímo s telefonem. Díky tomu máme možnost streamovat hudbu ze zařízení, které v tu chvíli máme k dispozici.

Stereo systémy v době streamingu, Denon Store

Řada Smart je rozšířením série Vento a stejně jako pasivní modely se může pochlubit skvělým vzhledem i zvukem. Masivní reprosoustava s vysoce lesklým lakem potěší naše ucho i oko. Zvukově můžeme očekávat typický Canton. Zvuk je přesný, není zpožděný a zajišťuje každý detail skladby, kterou posloucháme. Nízké frekvence, v případě SV 3 i SV 9, jsou hluboké, obklopující a extrémně vyvážené. Úžasně přenášejí partie jazzového kontrabasu i rockové basové linie. Střední a vysoké tóny vyvolávají dojem chladu, což se promítá do přesnosti reproduktoru.

Stereo systémy v době streamingu, Denon Store

Závěrem bychom rádi zdůraznili, že kompromis mezi velikostí zařízení a jeho minimalizací nemusí být na úkor krásy hudby. Díky tomu je možné si zvolit vybavení, které odpovídá zvukem i vzhledem, a přinese tak čistou radost. Zveme vás do salonu Denon Store, kde můžete vybrané vybavení vyzkoušet. Naši odborníci vám rádi pomohou s výběrem a navrhnou nejlepší řešení.