SOUNDBAR DALI KATCH ONE – JEDINÝ SVÉHO DRUHU

0

Tři roky po premiéře Bluetooth reproduktoru Katch se značka Dali rozhodla vyopustit jeho nástupce – model Katch One, který je na rozdíl od svého předchůdce SOUNDBAREM! Jaké má funkce a jaká řešení jsou použita? Je to typický soundbar a lze jej použít jako Bluetooth reproduktor? Denon Store zařízení testoval a zjistil, co dokáže. Zveme vás ke čtení.

Dali Katch One je první soundbar v nabídce dánského výrobce, který odkazuje na svého předchůdce jak z hlediska estetiky, tak z hlediska použitých komponent. První věc, kterou cítíme po vyndání z krabice, je pevnost konstrukce. Ta je vyrobena z tepelně odolného materiálu ABS vyztuženého skelným vláknem. Pevná konstrukce zajišťuje efektivní eliminaci zkreslení způsobeného pohybem meniče.

SOUNDBAR DALI KATCH ONE – JEDINÝ SVÉHO DRUHU, Denon Store

V přední i zadní části zařízení se nacházejí velmi velké, vzdušné mřížky, které jsou odpovědné za optimalizaci proudění vzduchu přes zařízení. Toto řešení má velmi pozitivní vliv na rozptyl zvuku vycházejícího z Katch One. Přední krycí mřížka je potažena speciální tkaninou se skvělými akustickými vlastnostmi. Díky tomu zvuk skrz ni proniká bez ztráty energie nebo detailů. Celé zařízení je zhotoveno v typickém stylu Dali – kombinuje eleganci s minimalismem a použity jsou materiály nejvyšší kvality.

Připojte se k Dali Katch One

Na zadní straně zařízení jsou v malém výklenku skryty všechny porty: napájecí port, analogový vstup, dva optické vstupy Toslink a HDMI s ARC. Pokud jde o připojení k televizoru, nejlepší možnost představuje HDMI, protože poskytuje nejen skvělou kvalitu zvuku, ale také vám umožňuje ovládat hlasitost Katch One pomocí dálkového ovladače televizoru. K soundbaru je možné se připojit rovněž přes Bluetooth. Díky kodeku aptX jsou podporovány zvukové soubory vysoké kvality. Nic tedy nebrání využít Katch One i jako Bluetooth reproduktor!

V horní části přístroje jsou LED diody označující zdroj zvuku a funkční tlačítka: tlačítko pro změnu zdroje zvuku, tlačítko pro připojení Bluetooth, hlavní vypínač obklopený podsvíceným indikátorem hlasitosti, tlačítka pro ovládání hlasitosti a tlačítko pro změnu režimu zvuku.

SOUNDBAR DALI KATCH ONE – JEDINÝ SVÉHO DRUHU, Denon Store

Dva zvukové režimy

To si zaslouží zvláštní pozornost. Inženýři Dali dokázali vytvořit dva zcela odlišné akustické režimy, mezi nimiž je možné přepínat jediným stisknutím tlačítka. První z nich, režim Focus, poskytuje soustředěný, přesný a velmi lineární zvuk. Skvěle se hodí pro poslech hudby. Naopak Režim Wide digitálně mění Katch One z 2.0 na 3.1 a poskytuje působivý, dynamický a prostornější zvuk vyplňující celou místnost, což je ideální pro sledování filmů. Stejné funkce naleznete i na dedikovaném dálkovém ovladači. Samotné dálkové ovládání je vyrobeno z matného plastu, pohodlně se vejde do ruky a všechna tlačítka jsou umístěna v horní části, takže nemusíte palec nepohodlně ohýbat, abyste na ně dosáhli.

SOUNDBAR DALI KATCH ONE – JEDINÝ SVÉHO DRUHU, Denon Store

Co najdeme uvnitř Katch One?

Uvnitř soundbaru se nachází 10 měničů: 4 pasivní nízkotónové, 4 aktivní nízkotónové a 2 vysokotónové. Všechny jsou poháněny čtyřmi 50W zesilovači. Společnost Dali si všimla, že uživatelé soundbarů často registrují nedostatečné množství basů ve svých zařízeních a rozhodla se vyhovět této potřebě. Proto nízkotónové měniče umístěné na zadní straně Katch One využívají stěny a rozšiřují tak basový výkon.

Ještě více basů

Jestli někomu stále chybí basy, je možné využít sub-out a připojit externí subwoofer, např. Dali Sub E-12F nebo Wilson Sub-10. Samotný zvuk je typický pro Dali: extrémně detailní, soudržný, aniž by nadměrně upřednostňoval některé z pásem, což je ve světě soundbarů vzácná charakteristika.

SOUNDBAR DALI KATCH ONE – JEDINÝ SVÉHO DRUHU, Denon Store

Co je zajímavé na samotném designu Katch One? Má tři montážní řešení:
1. klasické upevnění na zeď pomocí montážních otvorů na zadní straně,
2. upevnění na zeď pomocí elegantního koženého řemínku
3. postavení na nábytek pomocí dodávaných nožiček z pravého dřeva
(obě tato řešení jsou součástí balení).

Stručně řečeno, Dali Katch One je skvělé vybavení pro lidi, kteří si myslí, že zvuk televizoru by měl být stejně dobrý jako obraz. Pro ty, kteří nechtějí dělat kompromisy nebo prostě hledají skvěle znějící kompaktní řešení pro ozvučení místnosti. Jeho mimořádně dobré zpracování a skvělý zvuk byly oceněny prestižní cenou EISA Award 2019-2020 za nejlepší produkt v kategorii zvukových systémů pro TV.

SOUNDBAR DALI KATCH ONE – JEDINÝ SVÉHO DRUHU, Denon Store

Kromě toho si pozornost určitě zaslouží charakteristický a originální vzhled, díky kterému je nemožné kolem zařízení projít bez povšimnutí. Dali Katch One bezpochyby dá jakémukoli interiéru jedinečný charakter.

Zveme vás do salonu Denon Store, kde nejen uvidíte, jak Katch One vypadá, ale zároveň si ho budete moci i vyzkoušet. Naši odborníci vám rádi veškerá zařízení představí a navrhnou nejlepší řešení.