Recenze nového bezdrátového hudebního systému Naim Mu-So 2

0

Jak popsat několika slovy multifunkční zařízení Naim Mu-so? Jedinečné, inovativní, designové, prostě krásné. Jeho dlouho očekávaný nástupce, Naim Mu-so 2, se právě objevil na trhu. Jak se liší od svého předchůdce? Jakých doznal změn a vylepšení? Stojí opravdu za to? Denon Store ho důkladně otestoval a porovnal se starším modelem. Přesvědčte se sami, zda si Mu-so 2 opravdu zaslouží váš zájem…

Po 5 letech jsme se z anglického Sailsbury dočkali druhé generace skvělého zařízení: Naim Mu-so 2. Jeho předchůdce, oceňovaný bezdrátový hudební systém Mu-so, vyžadoval několik změn, se kterými se setkáváme v nové verzi. Vzhledem se příliš neliší. Ale jak vypadá uvnitř? Tam se změnilo téměř vše!

Recenze nového bezdrátového hudebního systému Naim Mu-So 2, Denon Store

 

Rozdíly mezi Mu-so a Mu-so 2

To, že je Mu-so 2 dokonalým nástupcem, dokazuje jeho nové „srdce“. Vícejádrový procesor DSP (Digital Signal Processor) poskytuje mnohem vyšší výkon ve srovnání s jeho jednojádrovým předchůdcem. 2000 MIPS (Milion Instrukctions Per Second) vs. 150 MIPS zjednodušeně znamená, že jsme schopni slyšet ještě více detailů v naší oblíbené hudbě, jejíž rozlišení je podporováno až do 32 bit / 384 kHz PCM.

Nové měniče, vyladěné ve spolupráci s Focal, poskytují výkon až 450 W. Vytvořen byl rovněž zcela nový algoritmus omezovače, který udržuje každý z měničů Mu-so 2 pod kontrolou i při vysoké hlasitosti.

Recenze nového bezdrátového hudebního systému Naim Mu-So 2, Denon Store

 

Multifunkčnost

Mezi nejdůležitější změny patří rozsáhlá sada funkcí. AirPlay byl aktualizován na verzi 2. Podpora Chromecastu byla obohacena o větší počet podporovaných zdrojů hudby, jako např. Tidal, Deezer nebo již dříve používaný Spotify Connect. Viditelnou změnou je přidání konektoru HDMI ARC. Ten poskytuje možnost přímého připojení televizoru s neomezeným počtem zvukových dekodérů a zmínit je třeba i vyšší propustnost dat.

Velkým plusem je také nový, přepracovaný intuitivní dotykový panel se senzorem, který probudí displej a osvětlí ikony připravené k použití, když se k zařízení přiblížíte rukou. Sada obsahuje také ergonomické dálkové ovládání se základními funkcemi.

Recenze nového bezdrátového hudebního systému Naim Mu-So 2, Denon Store

Na „zvukovou“ změnu má hlavní vliv přepracovaná konstrukce skříně. Zesílená skříň ovlivňuje tlumení a kontrolu vibrací, díky čemuž jsou posíleny basy. Charakteristická žebra chladiče se navíc stala kompaktnější a účinnější při odstraňování tepla produkovaného systémem.

 

Ovládejte zařízení pomocí aplikace

Změny se netýkají pouze samotného zařízení… Je třeba zmínit rovněž změny v aplikaci. Díky vylepšenému WiFi připojení – i když zaříezní má stále i ethernetový konektor – máme možnost ovládat zařízení pomocí aktualizované aplikace Naim. Ta umožňuje procházet zdroje podle interpreta, žánru, alba a dalších, ukazuje se grafika i další informace. Pomocí aplikace také ovládáme hlasitost, nastavení a režimy zvuku.

Recenze nového bezdrátového hudebního systému Naim Mu-So 2, Denon Store

 

Co se nám na Mu-so 2 líbí nejvíce?

Určitě rychlost. Ovládání přes aplikaci se stalo rychlejší a pohodlnější díky lepšímu připojení Wi-Fi. Streamovaní souborů z našeho Naim Core získaly při přenosu svěžest a jasnost. Charakteristické jsou výrazné výšky a hlubší rytmické basy. Osvěžený dotykový panel s klasickým osvětleným otočným ovládáním rovněž působí úžasným dojmem. Kromě toho je plusem vstup HDMI, který vám umožní vychutnat si většinu zvukových formátů přehrávaných přímo z vašeho televizoru.

 

Multiroom

Stále můžeme využívat výhod systému multiroom. Mu-so 2 se bez problémů připojuje ke všem síťovým zařízením Naim Mu-so. Díky tomu nás hudba v nejvyšší kvalitě provází v každé místnosti. Rozsah modifikace nového Mu-so je natolik rozsáhlý, že mluvíme o zcela novém systému.

Recenze nového bezdrátového hudebního systému Naim Mu-So 2, Denon Store

Nový Naim Mu-so 2 je vynikajícím nástupcem svého předchůdce. Obohacení funkcemi ho čini skutečně brilantním vícebodovým systémem. Zároveň se jedná o bezkonkurenční zařízení ve své kategorii. Otázka zvuku je (jako vždy) subjektivní, proto vás zveme do prodeny Denon Store k testování.