Recenze nového modelu: Marantz Melody X (M-CR612)

0

Představte si, že jdete do audio salonu… chcete si koupit kvalitní multifunkční audio zařízení, které bude zároveň přizpůsobené vašim potřebám. Začínáte si prohlížet vystavené zboží: k prvnímu zařízení se parametry nehodí vaše reproduktory, u druhého nejsou k dispozici žádné internetové funkce… Když pomalu ztracíte naději, vstoupíte na místo, které už nechcete opustit – slyšíte nádherný zvuk, který jste hledali, a vidíte informace o funkcích, na kterých vám záleželo…

ANO, TO JE PŘESNĚ ON! Marantz M-CR612 nazývaný Melody X.

Recenze nového modelu: Marantz Melody X (M-CR612), Denon Store

 

Marantz po úspěchu kultovního modelu M-CR611 neusnul na vavřínech a postavil se čelem výzvě. Barva zvuku, jakou nabízel tento model přes své zesilovače třídy D, byla senzační. Jasný střední rozsah, nepřehnané výšky a vysoká dynamika nízkých tónů. To vše učinilo z M-CR611 přední zařízení ve své třídě. Síťová karta, která byla použita, nám poskytla pouze podporu internetového rádia a Spotify Connect, takže jediným způsobem, jak používat TIDAL HiFi nebo Dizzer HiFi, bylo připojení k M-CR611 přes Bluetooth. To se ale brzy změnilo.

Melody X, jak se nazývá nové zařízení Marantz, vychází vstříc všem, kteří chtějí za dobrou cenu získat něco víc než jen CD přehrávač nebo Spotify. M-CR612 vstoupil na trh před několika měsíci a překvapil nejen nás, ale i naše náročnější zákazníky. Přestože Melody X vypadá hodně podobně jako jeho předchůdce, můžeme směle říct, že se jedná o zcela nové zařízení. Zdokonalena byla dynamika a při testování jsme si všimli, že dokáže vytěžit z každého reproduktoru ještě více než předchůdce M-CR611. Japonská značka opět ohromila zvukovým uměním a elegantním zpracováním.

Recenze nového modelu: Marantz Melody X (M-CR612), Denon Store

 

Inovace

Novinkou u tohoto modelu je použití síťového procesoru HEOS, který umožňuje širší spektrum využití. Mluvíme o funkci Multiroom a pokročilejších možnostech streamování. Navíc Melody X není nijak zvukově vzdálen zesilovačům třídy A/B. Když jsem zařízení testovali, porovnali jsem ho se zesilovačem Marantz PM6006. V zásadě jsme neshledali žádné zásadní rozdíly, přičemž v podobném srovnání se skvělý model M-CR611 zdál o něco horší. Výsledkem je výkonný mini systém, který skvěle funguje i s podlahovými reproduktory.

Jedinečný komfort při používání

Proč? Náš telefon nebo tablet se díky aplikaci HEOS změní na dálkové ovládání. A díky možnosti multiroom v M-CR612 je možné zařízení spárovat s dalšími reproduktory HEOS. Jak snadné… Jinými slovy, díky aplikaci máme nad vším plnou kontrolu, a to v celém rozsahu naší sítě WiFi. Pokud je někdo náročný a chtěl by vybavit každou místnost hudebním systémem – to prosím! Nabídka zařízení s multiroom funkcí HEOS se neustále rozšiřuje, takže každý určitě najde něco pro sebe.

Alternativa bez síťových funkcí?

Ohled byl brán i na ty, kteří vůbec nepotřebují podporu internetových funkcí. Marantz navrhl alternativní model: M-CR412, který byl zcela zbaven internetových funkcí. Dá se říci, že se jedná o kvalitu Marantz uzavřenou v all-in-one zařízení, ale v ekonomické verzi.

Naše první dojmy…

Jakmile jsem připojil Melody X, objevil se mi Tidal. Byla to trefa do černého… Přesně to tu chybělo. Díky funkci HEOS získáváme zcela nové zařízení. A to je jen špička ledovce, protože možnosti Melody X uspokojí i ty nejnáročnější. Zlepšila se rovněž dynamika zvuku. Marantz znovu prokázal, proč se jeho zařízení vždy objevují mezi top produkty testů a recenzí. A to určitě od něho není vše…

Recenze nového modelu: Marantz Melody X (M-CR612), Denon Store

Zveme vás k poslechu do našeho salonu Denon Store, kde můžete osobně pohovořit s našimi specialisty, kteří vám vždy rádi poradí. Zeptejte se na nové zařízení Marantz a vyberte si k němu ideální reproduktory. Poradíme vám sety, které jsou šité na míru. Těšíme se na vaši návštěvu.