Domácí kino – průvodce pro začátečníky

0

Hledáte-li perfektní řešení pro domácí kino ve vašem domě, pravděpodobně narazíte na množství věcí, které se na první pohled mohou zdát jako dosti komplikované. Stereo, Atmos, soundbary 5.1 a 5.1.2, reproduktory centrální a efektové, zvukové reflektory a tak dále …

No a teď přichází otázka, jak si vybrat něco vhodného dříve, než se stanete odborníkem na všechny možné technologie?

V klidu, pomůžeme vám. Ale popořadě…

První tři otázky, které by si měl položit každý, kdo plánuje rozšířit svůj audio systém:

  1. Jakou velikost má moje místnost?
  2. Na čem mi nejvíce záleží? (zesílení zvuku z TV, kino, hry nebo audio)
  3. Chci mít celou sadu okamžitě, nebo ji postupně budovat?

Otázkou je samozřejmě také rozpočet – tomu se nevyhneme. Tím, že ho definujeme na samém začátku, bude pro nás mnohem jednodušší přijímat klíčová rozhodnutí.

, Domácí kino – průvodce pro začátečníky, Denon Store

Tři, čtyři a…

… a odpovědi pravděpodobně zazněly různé.

Předpokládejme tedy první scénář, a to:

1. Rozhodnutí o rozpočtu:
Chci mít v obývacím pokoji lepší zvuk, ale ještě nevím, zda celé kino.

Zde nám přichází na pomoc bohatá nabídka soundbarů. Ideální řešení pro lidi, kteří ocení úsporu místa. Zvukový panel stačí umístit před televizorem, nebo v případě, kdy je náš televizor zavěšený na zdi – zavěsit ho níže. Připojíme a vše je připraveno!

Ale i zde nás výrobci rozmazlují stále novými řešeními:

Pokud preferujete malé zařízení, které nebude nápadné pro oči, ale jeho zvuk jednoznačně padne do uší, vaše očekávání určitě splní Polk Magnifi Mini. Jedno z nejkompaktnějších zařízení, které disponuje překvapivě silným zvukem a velice příznivou cenou.

, Domácí kino – průvodce pro začátečníky, Denon Store

Společnost Polk šla ještě o krok dál. Magnifi Max, větší bratr Magnifi Mini, je v podstatě kompaktní řešení domácího kina. Sada se skládá ze zvukového panelu a subwooferu a věřte, že do malých místností to bohatě vystačí!

, Domácí kino – průvodce pro začátečníky, Denon Store

Následující příklad je již méně ekonomický, ale zato je zajímavý počtem funkcí. Jedná se o jedinečný, all-in-one výrobek nejvyšší kvality – Mu-so od značky Naim. Zařízení má 7 vestavěných reproduktorů, takže kvalita zvuku je, jak jsme u produktů Naim zvyklí, vysoká. Mu-so může plnit roli soundbaru, přehrávače, rádia a dokonce i budíku. Zajímavé také je, že Naim nabízí možnost přizpůsobení zařízení výměnou krycích mřížek, které jsou na trhu dostupné v několika barvách.

, Domácí kino – průvodce pro začátečníky, Denon Store

Náš návrh pro lidi, kteří již vědí, že zvukový panel je jen prvním krokem a jednoho krásného dne budou určitě chtít něco víc, je Heos Bar.

Přístroj vypadá jako standardní soundbar. Je to skutečný hybrid, pokud jde o funkce. Může jako běžný zvukový panel spolupracovat pouze s televizorem, je možné přes něj přehrávat hudbu přímo z aplikace Heos… Ale co ho odlišuje: je to zařízení, které lze snadno integrovat do jednoho kompaktního systému – umožňuje připojení dalších komponentů, jako např. Hoes Sub a další efektové reproduktory, a to až po vytvoření klasického systému 5.1, nebo dokonce 7.1…

Na tomto místě, po krátkém prozkoumání funkcí různých typů soundbarů, si položíme další otázku – co je to 5.1?

… ale o tom vám povíme v další části;)