Wilson Raptor 9 – nová reprosoustava série Raptor

0

Wilson Raptor 9 je nová prvotřídní třípásmová reprosoustava rodiny Raptor. Jak zní a jak vypadá? Pro jaké místnosti je určena? Kdo by si ji měl vybrat? Na tyto otázky odpovídá Denon Store. Zveme vás ke čtení.

Wilson Raptor 9 je nejvýkonnější reprosoustava ze série Raptor. Na první pohled zaujme jejich velikost a pečlivé, estetické zpracování. Skříň je pokryta odolnou vrstvou moderního vinylu. Struktura připomíná dřevěný povrch s lehce lesklým povrchem. Přední strana reproduktorů je uzavřena lesklým plastovým panelem ve dvou dostupných barvách – bílé a černé.

Záruka 10 let

Wilson Raptor 9 – nová reprosoustava série Raptor, Denon Store

Při výběru reprosoustav Wilson je potřeba dodat, že jejich nákupem získáváte 10 let bezplatné záruky (pokud si je koupíte do  31. prosince 2021). Jediné, co musíme udělat, je zachovat prodejní doklad a záruční list obdržený při nákupu. Užijte si bez starostí zvuk reproduktorů  Wilson, a to po opravdu dlouhou dobu.

Charakteristika reprosoustavy Wilson Raptor 9

Reprosoustava Raptor 9 je třípásmovou konstrukcí a výkon předurčuje její použití ve větších místnostech, kde bude moci plně ukázat svůj potenciál. Bass-Reflex port je umístěn v přední části sloupů a umožňuje větší dynamiku a hloubku basů, dokonce i když  reprosoustava stojí blízko stěny.

Wilson Raptor 9 – nová reprosoustava série Raptor, Denon Store

Celek je tvořen dvěma nízkotónovými měniči o průměru 16,5 cm, středotónovým měničem o průměru 13 cm a 2,5cm vysokotónovým měničem s textilní kopulkou. Na přední straně Wilson Raptor 9 je možné umístit klasickou černou látkovou mřížku, a to prostřednictvím tradičních kolíků. Celá reprosoustava vypadá atraktivně a svou přítomností nenarušuje interiér.

Doporučujeme také řadu Wilson Exclusive Line:

Membrány měničů schématu využívaném i u jiných reproduktorech série Raptor, a to z nejkvalitnější a pevně lisované celulózy. I přes jejich nepatrnou hmotnost bylo dosaženo vysoce žádoucí tuhosti.

Terminály umístěné na zadní straně sloupů zajišťují spolehlivé připojení kabelů. Nejen, že je signál správně přenášen, terminály zaručují rovněž pohodlnou manipulaci při zapojování kabelu.

Reprosoustava Wilson Raptor 9 – poslech

Wilson Raptor 9 – nová reprosoustava série Raptor, Denon Store

Velikost a výkon reproduktorů Wilson Raptor 9 umožňuje získat velkou hudební scénu, která nabízí přesné umístění jednotlivých nástrojů v prostoru. Zvuk je pozoruhodný. Silný, ale ne agresivní a zároveň přináší značný náboj emocí. Vyznačuje se vysokou přirozeností, dobře odrážející zvukovou stopu. Spodní pásmo zní velmi silně a hřejivě, ale ne dunivě, díky čemuž jsou jasně a čistě slyšitelné všechny tóny, střední i vysoké.

Přečtěte si také: “Reprosoustavy Wilson Exclusive Line – co je odlišuje?

Zvuk ve středním pásmu je velmi jasný a vyexponovaný. Vysokofrekvenční rozsah, i při vysoké amplitudě zvuku, není nijak unavující, naopak velice příjemný. Za zmínku rovněž stojí, že port Bass-Reflex je umístěn na ideálním místě a dává velkou hloubku a dynamiku skladbám, které posloucháte.

Pro koho je určena reprosoustava Wilson Raptor 9?

Wilson Raptor 9 – nová reprosoustava série Raptor, Denon Store

Stručně řečeno reprosoustavy Wilson Raptor 9 se nepochybně osvědčí uživatelům, kteří hledají výkonné přední reprosoustavy pro vícekanálový systém domácího kina. Předpokladem je rovněž větší prostor v místnosti. Kromě toho je lze použít i pro stereo poslech, ato bez ohledu na zesilovač, jehož výkon by měl být v širokém rozmezí od 50 do 220 W.

Díky flexibilním možnostem celé řady lze Raptor 9 libovolně přizpůsobit velikosti audio systému, od sterea po systémy 5.1 nebo 7.1.Můžete dokonce přidat i další reproduktory se systémem Atmos.Dostupné reproduktory díky své stylové a barevné integritě série i akustickému sladění jednotlivých prvků umožňují vytvořená široké škály sestav.Pro kompletaci domácího kina je doporučeno použít subwoofery Wilson série SUB.

Wilson Raptor 9 – nová reprosoustava série Raptor, Denon StorePro objednání reprosoustav Wilson Raptor 9 navštovte naše stránky  www.salonydenon.cz. V případě jakéhokoliv dotazu nás kontaktujte e-mailem na chodov@salonydenon.cz. Zároveň doufáme, že se Vám již brzy budeme moci věnovat osobně u nás na prodejně, kde Vám rádi nejen tento model reprosoustav představíme.