Soundbar Beosound Stage – perfektní zvuk pro váš televizor

0

Značku Bang & Olufsen není třeba nikomu představovat. Společnost je již řadu let v čele audio producentů a nabízí exkluzivní AV řešení. Tentokrát máme možnost poznat nový, vůbec první soundbar značky – model Beosound Stage. Jak zní a jak se prezentuje? Bude s ním náročný milovník hudby spokojen? Denon Store soundbar B&O otestoval a zkontroloval všechny jeho možnosti. Zveme vás k přečtení recenze!

Bang & Olufsen vždy kladl velký důraz na design svých výrobků. Zvuk jde ruku v ruce s designem a již dlouhá leta je vizitkou společnosti. Již tak široká nabídka – od výkonných aktivních reproduktorů, jako je Beolab 90, přes kompaktnější řešení, jako je Beosund A9, až po bluetooth sluchátka a reproduktory – byla nedávno rozšířena o soundbar Beosound Stage. Produkt byl vytvořen, aby naplnil očekávání zákazníků, kteří hledají řešení s menšími rozměry, ale stejně silným zvukem jako má klasické domácí kino. Pojďme se tedy podívat na to, co nám jeden z nejnovějších produktů B&O nabízí.

Beosound Stage – soundbar nebo umělecké dílo?

Soundbar Beosound Stage – perfektní zvuk pro váš televizor, Denon Store

Vzhled soundbaru je jedním z hlavních bodů, na který se designéři B&O zaměřili. Díky jednoduchému skandinávskému stylu a špičkovým komponentům vypadá Stage opravdu dokonale. Hliníkový rám s dotykovým panelem a textilní přední částí upoutá pozornost každého.

Soundbar se hodí i do těch nejnáročnějších interiérů.

Společnost nezapomněla ani na milovníky dřevěných povrchů a nabízí verzi Beosound Stage Wood, kde byl hliníkový rám nahrazen dřevěným.

Perfektní soundbar nejen pro televizor

Soundbar Beosound Stage – perfektní zvuk pro váš televizor, Denon Store

Stage je vybaven 11 měniči, které jsou obsluhovány 11 zesilovači s výkonem 50 W. Čtyři nízkotónové, čtyři širokopásmové a tři vysokotónové měniče vám poskytují systém domácího kina 3.0 s celkovým výkonem 550 W. Pro připojení zvukové lišty k televizoru je k dispozici jeden konektor HDMI (HDMI 2.0, HDCP 2.2), který podporuje také funkci ARC. Samotný Stage má také schopnost se k ní připojit pomocí Bluetooth (4.2), AirPlay 2 nebo pomocí Chromecastu – to rozšiřuje jeho funkčnost na síťový reproduktor, který může být rovněž součástí systému multiroom.

Jak zní Beosound Stage?

Soundbar Beosound Stage – perfektní zvuk pro váš televizor, Denon Store

Stage dokáže vytvořit opravdu prostornou zvukovou scénu. Reproduktory odpovědné za levý a pravý kanál byly vzhledem k ostatním nakloněny pod úhlem 45 stupňů, což dále rozšiřuje scénu a dodává atmosféru kina.

Nízkotónové měniče fungují velmi dobře a kompenzují nedostatek subwooferu. Ačkoli je k dispozici pouze zvuková lišta, nemusíte se obávat nedostatku nejnižšího frekvenčního pásma. Širokopásmové měniče čistě prezentují vokály a filmové dialogy – nebudete se tedy muset bát, že nízké frekvence pohltí vrstvy dialogů a ty se stanou špatně slyšitelné.

Samotná hudební scéna se kromě své šířky může pochlubit také výjimečně přesným zvukem. To je zvláště slyšet na kytarových částech, u kterých je s největší přesností přenášen charakteristický zvuk tohoto nástroje. Vysokotónové měniče neštípají v uších a přirozeně spolupracují s širokopásmovými, takže zvuk je spojitý a bez „hluchých“ oblastí.

Beosound Stage je řešením pro nejnáročnější milovníky hudby, kteří hledají diskrétní zařízení z hlediska jeho velikosti. Kromě nepochybné estetické hodnoty přináší soundbar do vašeho pokoje silný a čistý zvuk. Pokud je potřeba, zařízení udeří hlubokým basem, díky čemuž akční scény získají na intezitě. Pokud váš oblíbený film obsahuje množství detailů umístěných na pozadí, rovněž se nemusíte bát jejich nedostatku.

Přečtěte si také: „Jaký soundbar vybrat pro malou místnost?

Zveme vás do salonu Denon Store, kde si soundbary různých značek můžete vyzkoušet. Naši odborníci vám je rádi představí a pomohou vám s výběrem.