Recenze nových multiroom reproduktorů Denon Home

0

Na začátku roku jsme byli svědky premiéry nové verze multiroom reproduktorů Denon. Budou důstojným nástupcem legendárního Heosu? Co můžete očekávat od řady Home? Jak reproduktory zní a jaké jsou jejich možnosti? Denon Store testuje a recenzuje nové reproduktory Home 150, 250 a 350. Zveme vás ke čtení!

Za poslední roky jsme se setkávali se sérií reproduktorů HEOS. Tentokrát společnost Denon představila své nové produkty pod hlavičkou své vlastní značky. Známé produkty jako Heos 1, Heos 5 nebo Heos 7 tedy mají své nástupce pod názvem Denon Home 150, 250, 350. V článku se zaměříme především na rozdíly mezi novými reproduktory a jejich předchůdci.

Již na první pohled je možné si všimnout, že v celé nové rodině chybí přímý nástupce modelu Heos 3. Můžeme tedy říci, že Denon Home 150 byl vylepšen tak, že nebylo nutné vytvářet vyšší model? Odpověď na tuto otázku již za chvíli. Nejprve se podívejme na hlavní rozdíly mezi Heos a Denon Home.

Představení multiroom reproduktorů Denon Home

Nejprve je potřeba věnovat pozornost vzhledu zařízení. Když jsme poprvé vybalili Denon Home, pomysleli jsme si: WOW, designéři odvedli opravdu dobrou práci! Předchozí verze reproduktorů ze série Heos nebyla až tak kompaktní, jednotlivé modely se lišily. Během rozhovorů se zákazníky v salonu Denon Store se často objevovaly pochybnosti o tom, zda se zařízení hodí do dané místnosti. V současné řadě byl tento problém zcela odstraněn. Celá série vypadá velice kompaktně. Jediným rozdílem je samozřejmě velikost – čím vyšší číslice, tím větší reproduktor a možnosti (zde se nic nezměnilo).

Recenze nových multiroom reproduktorů Denon Home, Denon Store

Nové možnosti přinášejí např. tlačítka pro rychlou volbu rádiových stanic na dotykovém panelu. U modelu Home 350 můžete naprogramovat až šest oblíbených stanic, u nižších modelů jsou to až 3 oblíbené stanice. A zde se vraťme zpět do historie. V produktech ze série Heos nebyla možnost bez podpory smartphonu naprogramovat oblíbené hudební stanice přímo na zařízení. Nyní již stačí se jen přiblížit a dotknout se dotykového panelu a můžete si vychutnávat svou oblíbenou hudbu. V předchozích verzích byla k dispozici klasíká tlačítka, jako je ovládání hlasitosti nebo úplné ztlumení (tlačítko MUTE). Nyní je pod skleněnou vrstvou odolnou proti poškrábání (která je rovněž nová) podsvícený dotykový panel se senzorem, takže stačí pouze přiblížit ruku a intuitivní ovládání je vám k dispozici.

Recenze nových multiroom reproduktorů Denon Home, Denon Store

Pokud jde o vzhled, stojí za zmínku, že např. při srovnání Heos 1 s Denon Home 150 se změnil i tvar. V současné době má Denon Home 150 (stejně jako zbytek série) podobu kvádru s mírně zaoblenými rohy. Další rozdíl spočívá v tom, že reproduktor Heos 1 měl zpředu pevnou hliníkovou mřížku, zatímco nový model má na každé straně konstrukce z průmyslového kopolymeru ABS napnutou tkaninu. Díky tomu jsou reproduktory Denon Home ještě odolnější vůči jakémukoli mechanickému poškození a zároveň jsou více elegantní.

Recenze nových multiroom reproduktorů Denon Home, Denon Store

S hliníkovým povlakem bylo snadné reproduktor poškodit, poškrábat nebo promáčknout. V nejnovějším modelu nebudete muset takovou situaci řešit. Zákazník – stejně jako v předchozí sérii – si může vybrat mezi dvěma barevnými provedeními – černým s grafitovou tkaninou a bílým s šedou tkaninou, bez dalších dekorů z leštěného hliníku. Prostě čistá, jednoduchá, moderní forma.

Tento produkt má být minimalistickým reproduktorem s velkým důrazem na estetiku. Proto můžeme říci, že se bez problému hodí do každé místnosti, a to jak z hlediska tvaru, tak i barvy.

Další obrovskou výhodou je skutečnost, že se Denon vzdal konceptu samostatného napájecího zdroje, pro který jste v předchozích verzích museli někde najít místo. Nyní je napájecí zdroj zabudován v zařízení a je tedy potřeba pouze napájecí kabel.

Stručná charakteristika reproduktorů Denon Home:

Denon Home 150

  • Konstrukce – mono reproduktor
  • 2 vestavěné zesilovače třídy D
  • 2 měniče
  • 1 tweeter 25 mm
  • 1x woofer 89 mm

Denon Home 250

  • Konstrukce – stereo reproduktor
  • 4 vestavěné zesilovače třídy D
  • 4 měniče
  • 2x tweeter 19 mm
  • 2x woofer 100 mm + 133 mm pasivní radiátor

Denon Home 350

  • Konstrukce – stereo reproduktor
  • 6 vestavěných zesilovačů třídy D
  • 6 měničů
  • 2x tweeter 19 mm
  • 2x woofer 165 mm
  • 2x středový 50 mm

Multiroom instalace

Recenze nových multiroom reproduktorů Denon Home, Denon Store

Instalace produktu v naší domácí síti (Wi-Fi) je stejná jako v případě jeho předchůdců – pouze s jedním, docela důležitým rozdílem. V reproduktorech Heos bylo nutné během konfigurace často připojovat telefon pomocí dodávaného 4pinového 3,5mm mini jack kabelu. Nyní jíž nic takového dělat nemusíte. Stačí mít dobře nakonfigurovanou domácí síť a aplikace vás doslova provede od prvního spuštění po úplnou konfiguraci. Celý proces nebude trvat déle než 3 minuty.

Úžasný a silný zvuk Denon Home

Recenze nových multiroom reproduktorů Denon Home, Denon Store

V nové řadě multiroom produktů můžete slyšet úžasný skok v kvalitě reprodukovaného zvuku. Stupnice hlasitosti byly podstatně vylepšeny (již na začátku jsou hlasitější), basy jsou mnohem nižší (neduní, jsou pružné) a výšky jsou na reproduktor tohoto typu křišťálově čisté. Inženýři společnosti Denon použili nové zesilovače a vylepšené měniče. Kombinace s novým čipem DSP vedla k dokonalému vyladění produktu. Při prezentaci zákazníkům v salonu Denon Store jsme si všimli jejich pozitivních reakcí, jakmile uslyšeli první zvuky. Nechybělo ani překvapení, že z tak malých reproduktorů je možné získat tak plný zvuk, který je zcela dostačující pro každodenní poslech při běžných činnostech.

Abychom odpověděli na otázku, kterou jsme položili na začátku – můžeme s jistotou prohlásit, že reproduktor Denon Home 150 je ve skutečnosti důstojným nástupcem Heos 3, nikoli Heos 1. Ano, byli jsme velice překvapeni, co všechno tento reproduktor dokáže. I zbytek série si bez problémů zaslouží titul důstojných nástupců svých předchůdců.

Srdečně vás zveme vás do našeho salonu Denon Store, abyste otestovali nová řešení z rodiny Denon Home. Naši odborníci vám rádi představí všechny možnosti jednotlivých zařízení a pomohou vám vybrat to nejlepší.