Recenze bezdrátových sluchátek Beoplay H95

0

Společnost Bang & Olufsen slaví své 95. výročí uvedením nových bezdrátových sluchátek Beoplay H95. Jak znějí? Jak jsou zpracovány a čím vás ohromí? Denon Store je otestoval a propojil je se smartphonem i zesilovačem. Zveme vás ke čtení!

Dánska společnost Bang & Olufsen letos slaví 95. výročí. Při této příležitosti se objevila sluchátka označená jako Beoplay H95. Číslice 95 v názvu modelu odkazuje na tuto výjimečnou událost (např. reproduktory BeoLab 90 se objevily k 90. ​​výročí společnosti Bang & Olufsen).

Nejnovější sluchátka B&O jsou poctou dědictví značky a obsahují její typické atributy. Spojují v sobě skandinávský, trochu syrový design, audiofilní přístup k reprodukci zvuku a velmi velkou dávku luxusu.

Beoplay H95 – unboxing

Ale pojďme začít od začátku. V rukou máme nenápadnou krabičku. Samotný karton asi ničím neohromí, ale potom už začínají kouzla. Otevíráme krabici a tam… hliníkové pouzdro, které funguje jako kryt. Působí dojmem, že je extrémně pevné a odolné. Osobně nám připomnělo nějaký mini kufr Jamese Bonda pro uložení jeho neobvyklého „gadgetu“ nebo zbraně. V tomto případě, s odkazem na agenta 007, se v pouzdře skrývá ten neobvyklý „gadget“.

Kromě sluchátek má tento box místo i pro kabel minijack, adaptér do letadla a kabel USB-C pro nabíjení. Centrální, čestné místo však zaujímají samotná sluchátka, která jsou navíc skládací.

Beoplay H95 – provedení

Recenze bezdrátových sluchátek Beoplay H95, Denon Store

Pokud jde o pocit z Beoplay H95, mluvíme opravdu o produktu z „jiné ligy“, a to z extraligy (a nemyslíme naši nejvyšší hokejovou soutěž). Sluchátka jsou vyrobena s velkou péčí a pozorností k nejmenším detailům. Ano, jsou vyrobena v duchu skandinávského minimalismu, ale opravdu u nich není nic, co by šlo vytknout. Každá linie, každý detail povrchu je důkladně promyšlený. Beoplay H95 vše posouvají ještě dále, a to když je nasadíme na hlavu. Extrémně měkké a jemné náušníky poskytují pocit neuvěřitelného pohodlí. Na hlavě nejsou cítit a neunavují, i když váží přes 300 g.

Elegantní, pohodlná, stylová, ale také nadčasová a univerzální – přesně taková jsou sluchátka Beoplay H95.

Beoplay H95 – jak znějí?

Recenze bezdrátových sluchátek Beoplay H95, Denon Store

Sluchátka kupujeme pro poslech hudby, ne pro jejich sledování. Jak tedy hrají? Za zvuk jsou zodpovědné dva 40mm titanové měniče s neodymovými magnety. Zvuk je šťavnatý, jasný a příjemný pro ucho. Neexistuje žádná umělost, žádné zesílení basů, žádné zvláštní zahřívání zvuku. Společnost Bang & Olufsen vždy kladla velký důraz na zvukovou neutralitu svých produktů. Není tomu jinak ani tentokrát. Jde spíše o pokus vytáhnout z každého zvuku co nejvíce, ale způsobem odpovídajícím tvůrci a zdroji.

Testovali jsem sluchátka v jejich přirozeném prostředí – bezdrátové připojení k smartphonu. Nejprve přes službu Spotify, tj. soubory 320 kbit/s. Ano – zdroj nepříliš ambiciózní, pokud jde o kvalitu, ale i zde sluchátka skvěle vymačkávala z mp3 souborů nabízených Spotify maximum a na to, o jakou kvalitu se jednalo, přinesla spoustu detailů. Dále jsme otestovali Tidal – účet HiFi. Beoplay H95 zde roztáhla křídla. Spustili jsme staženou aplikaci B&O pro individuální nastavení zvuku. Měli jsem možnost ovládat úroveň nízkých a vysokých tónů. Během těchto testů jsme cítili opravdovou spokojenost.

Přečtěte si také: Recenze a porovnání nových sluchátek Bang & Olufsen H9 3rd gen s H9i

Beoplay H95 + zesilovač

Recenze bezdrátových sluchátek Beoplay H95, Denon Store

Vyzkoušeli jsme i připojení sluchátek pomocí sluchátkového kabelu k zesilovači Marantz. Zdroj – vinylová deska. Po tomto testu jsme hned usoudili, že hudba z jakéhokoli streamingu je pro tato sluchátka prostě málo. Po dlouhém přehrávání skladeb skupiny Queen jsme se vrátili k nejběžnějšímu zdroji mobilní hudby, který používáme, tzn. Spotify. Musíme přiznat, že i po takovém „skoku“ to pro uši nebyl šok a poslech byl stále příjemný. Samozřejmě ale platí, že čím lepší zdroj, tím více vám sluchátka umožní slyšet.

Sluchátka Beoplay H95 jsou určena zejména pro uživatele, kteří tráví spoustu času v letadle a na cestách. Proto jsem je také testoval na fragmentech filmu. I zde nezklamou. Sice zde není žádná velká magie, ale dostáváme opravdu slušné stereo.

Čím ještě Beoplay H95 překvapí?

Recenze bezdrátových sluchátek Beoplay H95, Denon Store

H95 nabízejí také adaptivní zvuk s potlačením hluku. Mluvíme o redukci na nejvyšší možné úrovni. Tato sluchátka jsou v tomto ohledu naprosto špičková. H95 zaujmou velmi pohodlným ovládáním. Chtěli bychom také vyzdvihnout výdrž baterie, která činí až 38 hodin na jedno nabití se zapnutým aktivním potlačením hluku. To je opravdu fantastický výsledek.

Beoplay H95 jsou celkově naprosto špičková sluchátka. Jedná se o luxusní produkt a navzdory relativně vysoké ceně si sympatie získají především kvalitou zvuku a také svým zpracováním.

Víme, že nejlepší je si sluchátka vyzkoušet na „vlastní uši“. Z důvodu současných vládních nařízení je salon Denon Store zavřen. Možný je pouze osobní odběr objednávek z internetu. Zveme vás tedy alespoň k návštěvě našeho internetového obchodu www.salonydenon.cz.