10 nejčastěji kladených otázek o domácím kině

0

Při hledání dobrého domácího kina si klademe různé otázky. Kolik reproduktorů potřebujeme? Co vybrat, pokud je naše místnost malá? Je možné umístit přijímač do nábytku tak, aby nebyl vidět? Shromáždili jsme 10 nejčastěji kladených otázek našich zákazníků a dodali naše odpovědi. Doufáme, že díky nim bude pro vás výběr vybavení jednodušší!

10 nejčastěji kladených otázek o domácím kině, Denon Store

Domácí kino se neustále vylepšuje a přidávány jsou technologie, které vás mohou překvapit. S tolika dostupnými řešeními není divu, že vám výběr kina může způsobit bolesti hlavy. Poradci v prodejnách Denon Store rádi zodpoví vaše dotazy, představí nové vybavení a pomohou s výběrem nejlepšího systému pro konkrétní místnost. Podívejte se na 10 nejčastěji kladených otázek o domácím kině.

1. Budu potřebovat subwoofer?

Ano, subwoofer neboli basový reproduktor je součástí sestavy reproduktorů domácího kina. Jeho úkolem je přenášet nízké tóny z filmu a přinášet jedinečné zážitky při jeho sledování. Potěšeni budou i fanoušci hudby, protože zvuk bude mnohem hlubší.

2. Mohou být zadní reproduktory bezdrátové?

Ano, systém bezdrátového připojení reproduktorů existuje. Je to například populární systém Heos. Specifické domácí kino můžeme sestavit z Heos Bar, Heos SUB a reproduktorů HEOS1 HS2 (jako surround).

10 nejčastěji kladených otázek o domácím kině, Denon Store

3. Mohu sestavit domácí kino bez zadních/bočních reproduktorů?

Bohužel, pokud si chceme plně užít to, co nám nabízejí nejmodernější přijímače domácího kina, a využít potenciál mimořádného prostorového rozložení zvuku, potřebujeme minimálně 5 reproduktorů, tj. 3 vpředu (pravý/levý + centrální) a 2 prostorové.

4. Kolik reproduktorů budu potřebovat?

To je otázka, která souvisí s předchozím bodem. Abychom mohli využít to, co film nabízí, a slyšet každý detail, potřebujeme minimálně systém 5.1, což znamená 5 reproduktorů stojících okolo diváka/posluchače a 1 subwoofer.

5. Je možné sestavit domácí kino pouze z malých reproduktorů?

Samozřejmě, že ano. Pro malé místnosti, např. Do 20 m2, je možné nainstalovat malé zavěsné reproduktory, např. Od Dali. Nízké tóny dodá odpovědný subwoofer. V našem saloně pomáháme při výběru mimo jiné tím, že se zákazníkem načrtneme místnost a projednáme nejdůležitější parametry nebo očekávání. Teprve poté se pokoušíme navrhnout nejlepší řešení.

10 nejčastěji kladených otázek o domácím kině, Denon Store

6. Mohu přijímač vložit do nábytku?

Samozřejmě, naše přijímače mají většinou možnost bezdrátového ovládání pomocí aplikace pro zařízení se systémy Android nebo iOS. Pamatujme pouze na dostatečný prostor a prodyšnost skříně, aby zařízení mohlo klidně „dýchat“. Nedostatek vzduchu může způsobit přehřátí zařízení.

7. Může přijímač přehrávat Blu-ray filmy?

Přijímače mohou přehrávat hudbu z USB nebo bezdrátově ze zdrojů DLNA nebo HEOS. Pro přehrávání video obsahu používáme samostatné zařízení, např přehrávač Blu-ray nebo herní konzoli, která má také schopnost přehrávat filmy. Stojí za to dodat, že stále více moderních smart televizorů má aplikace pro různé video služby, jako je např. Netflix.

8. Je možné zabudovat reproduktory do stěny/stropu?

Samozřejmě, v naší nabídce máme několik výrobců, kteří nabízejí tzv instalační reproduktory. Nejlepší příklad je série reproduktorů Dali – Phantom. Pamatujme ale, že při použití takového řešení bude nutné zavěsit celý strop (nebo alespoň jeho část) ve vhodné vzdálenosti od zdi. Jako společnost s mnohaletými zkušenostmi nabízíme na přání zákazníka možnost provedení takové audio instalace.

10 nejčastěji kladených otázek o domácím kině, Denon Store

9. Je možné na domácím kině poslouchat hudbu?

Ano, všechny přijímače mají funkci rychlé změny režimu přehrávaného zvuku (sound mode), díky čemuž jsme schopni se pomocí 4 tlačítek – programovatelných – pohybovat mezi 5.1, Atmos, Stereo, MCH Stereo atd. Aby bylo možné „pohánět“ náročnější stereo reproduktory, je ideální použít koncový zesilovač, který připojíme k přijímači přes výstup PREOUT. Může se jedat např. o Marantz MM7025.

10. Mohu poslouchat totéž i v jiných místnostech, do kterých nemám vedeny kabely?

Samozřejmě, nejnovější přijímače byly obohaceny funkcí HEOS, tj. tzv. multiroom. To nám dává možnost seskupit libovolný počet reproduktorů (zón) do jedné a vychutnávat si tak hudbu v každé místnosti.

10 nejčastěji kladených otázek o domácím kině, Denon Store

Určitě existuje ještě více otázek, které se objevují během konzultací s vámi. To je ale to, kvůli čemu tu jsme. Nezapomeňte, že volba záleží je na vás, protože právě vy budete uživateli domácího kina. Zveme vás do salonu Denon Store v Praze, kde jsme vám plně k dispozici.